Wees gewaarschuwd en klik niet door op een filmpje over Michael Schumacher

Komt u een filmpje tegen over het skiongeval van Michael Schumacher? Wees dan op uw hoede, want grote kans dat het om een virus gaat!

Het nieuws dat Michael Schumacher zware hersenschade zou overhouden aan een skiongeval sloeg enkele jaren geleden in als een bom. 3 jaar na de feiten blijkt dat een toerist het ongeval toevallig gefilmd zou hebben. Enkele slechteriken maken daar nu handig gebruik van om zo razendsnel een hardnekkig virus te verspreiden.

Via social media krijgen heel wat mensen een link te zien met daarbij de boodschap dat achter de link een filmpje schuilt waarin het skiongeval geflimd wordt. Voor men verder gaat, vraagt men op de link te delen, waardoor het virus ontzettend rap verspreidt wordt. Doel van het virus is het verzamelen van bankgegevens van de klikkers. Het virus wordt geactiveerd wanneer met een besmette pc naar een bankwebite gesurft wordt.

U bent dus gewaarschuwd: voorlopig zijn er nog geen beelden vrijgekomen over het ongeluk. Probeer uw nieuwsgierigheid wat in toom te houden.

Terug